BACHELOR PAD

 

This renovation converted a 2-bedroom unit into an expansive, loft-style bachelor pad.  The design approach shifts away from conventional compartmentalized layouts.  All unnecessary partitions are eliminated to create more unified zones - for a minimal yet luxurious lifestyle.

In the main living area, panoramic views of the boston skyline are expanded by extending the living area into the second bedroom, now a study.  If privacy is desired, a massive sliding-wall rolls out on invisible hardware from behind the fireplace. 

Seamless epoxy floors pull in sunlight during the day, and reflect the skyline city-lights at night.  A continuous window-seat wraps all around, extending the living area out onto the 800 sq ft deck.  A master-bedroom suite is created by merging bedroom, walk-in + bathroom into a continuous sequence of circulation.

 

Program:  Condo unit
Location:  Seaport, Boston, MA
Area:  1,440 SF + 800 SF Deck
Project Team:  I. Kanda, M. Kanda
GC:  Stabilt Construction & Management
Iteriors:  Megan Young Designs
AV:  Divine A/V